Belastingvoordeel voor zonnepanelen zakelijk

Belastingvoordeel voor zonnepanelen draagt bij een aan beter financieel rendement. Bij aanschaf van zonnepanelen kan belasting worden terug gevraagd. Bij zonne-energie gaat het om Energie Investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de onderneming kan de zonnestroom installatie bij de belastingdienst afschrijven. De overheid stimuleert door middel van belastingvoordelen de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven met een aansluiting van max. 3x80A. Voor bedrijven met een aansluiting >3x80A is er de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++ subsidie).

Energie Investingsaftrek (EIA)

Energie Investeringsaftrek is een regeling voor ondernemers die een systeem aanschaffen van 15kWp of meer. Voor iedere kWp mag u kosten opvoeren. Over deze kosten wordt vervolgens 45% voordeel gegeven. Afhankelijk van uw belastingdruk ontvangt u vervolgens hierover geld terug. De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een voordeel wat gegeven wordt tot investeringen per jaar met een totaal van €312.176 en kent een drempel vanaf €2.300. Het percentage voordeel is 28% met betrekking op een totale investering tot €56.192 per jaar. Hierboven wordt het voordeel kleiner. We hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet. Heeft u een hogere belastingdruk, dan is uw terugverdientijd lager, laat ons geheel vrijblijvend uw voordeel berekenen, neem contact op.