Energie Scan


De kosten voor energie zullen de komende jaren fors gaan stijgen, aldus de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW). Heeft u zich weleens afgevraagd hoeveel u eigenlijk kunt besparen op uw energieverbruik? De goedkoopste energie is immers de energie die u niet verbruikt. Door energie nog slimmer in te kopen houdt u grip op de kosten. Met een energiescan krijgt u inzicht in mogelijkheden om te besparen op het energieverbruik. U kunt al gauw 20% besparen.

Een lager energieverbruik verlaagt niet alleen uw bedrijfskosten, het is ook nog eens goed voor het milieu. Daar is geen speld tussen te krijgen. Verkeerd afgestelde apparatuur zorgt vaak voor een hoger energieverbruik dan nodig, zonder dat u het in de gaten heeft. Met de energiescan krijgt u direct inzicht in waar uw energieverbruik naartoe gaat en hoe u kunt besparen op het energieverbruik.

Efficiënt besparen

De energiescan wordt specifiek voor uw woonhuis, gebouw en organisatie uitgevoerd.  Voor een energiescan gaan we altijd langs op locatie. Zo krijgen we inzicht in waar het energieverbruik naartoe gaat en krijgen we direct inzicht in de besparingsmogelijkheden. Het resultaat van de energiescan bestaat uit een overzicht van innovatieve maatregelen om energie te besparen en/of uw verbruik verder te verduurzamen.

Vanuit deze maatregelen wordt de besparing op uw elektriciteit- en gasverbruik berekend met als eindresultaat uw totale financiële besparing. De investeringskosten worden op basis van ervaringsgetallen of beschikbare offertes van leveranciers ingeschat. We leveren geen dikke rapportage maar concrete mogelijkheden waarmee u direct aan de slag kunt. Bij de oplevering van het onderzoek houdt het voor ons niet op, wij helpen u wanneer nodig bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen.

Vaak bespaart u al door efficiënt om te gaan met installaties en door innovatieve energiebesparende maatregelen toe te passen. Denk hierbij aan maatregelen op het gebied van verlichting en techniek. Onze energiescan is altijd onafhankelijk van leveranciers en energiebedrijven. Hierdoor krijgt u advies over wat in uw situatie de beste oplossing is.