Mijlpaal Tesla: productie zonnedakpannen Solar Roof naar 1.000 huizen per week

Tesla heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt een mijlpaal te hebben bereikt: het is de gigafactory in New York is gelukt om in 1 week genoeg zonnedakpannen voor 1.000 huizen te produceren.

Tesla presenteerde afgelopen oktober de derde versie van zijn zonnedakpan Solar Roof. De nieuwe, dakgeïntegreerde zonnepanelen dragen de naam Solarglass en lijken min of meer op zwart glas.

4 megawattpiek
Het bedrijf meldde afgelopen maand al in 17 staten nieuwe werknemers te zoeken die zijn zonnedakpan Solar Roof kunnen installeren. Topman Elon Musk verklaarde daarbij dat binnenkort de planning van de uitrol in China en Europa bekendgemaakt zal worden.

In het eerste kwartaal werd daarbij dus een mijlpaal bereikt door de Gigafactory New York door in 1 week tijd ruim 4 megawattpiek aan zonnedakpannen te produceren; genoeg om 1.000 huizen van het Solar Roof te voorzien.

Verkopen zonnepanelen gedaald
Uit de cijfers die Tesla over het eerste kwartaal heeft gepresenteerd blijkt dat de verkoop van zonnepanelen met 26 procent gedaald is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 tot een niveau van 35 megawattpiek. De uitrol van energieopslagsystemen groeide daarentegen met 14 procent tot 260 megawattuur ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Meer dan 40 procent van de Amerikaanse consumenten die bij Tesla zonnepanelen koopt, koopt ook een thuisbatterij in de vorm van de Powerwall. In het eerste kwartaal installeerde het bedrijf dan ook zijn 100.000e Powerwall.

Tot het moment dat de productie in het grootste deel van de Amerikaanse fabrieken door de uitbraak van de coronacrisis werd stilgelegd, was Tesla aan zijn sterkste kwartaal in de geschiedenis bezig voor elektrische auto’s. In het eerste kwartaal werden in totaal 102.672 elektrische auto’s geproduceerd en 88.496 elektrische auto’s uitgeleverd, te weten de Model S, Model X, Model 3 en Model Y.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *